लगता है, शायद मै बढ़ रहा हूँ 

मासूम सी शरारत मेरी,

माँ के मन को भाती,

रोज़ नए नए नखरे मेरे,

वो अपने पलको पर उठाती,

उसके बिना कुछ करने से डर रहा हूँ,

लगता है, शायद मै बढ़ रहा हूँ ।

 

लड़कपन की बाते,मस्ती भरे दिन,

दोस्त यारी, प्यार खुमारी,

उसपर कुछ बनने की तैयारी,

हर कदम कामयाबी की सीढी चढ़ रहा  हूँ,

लगता है, शायद मै बढ़ रहा हूँ।

 

अच्छी नौकरी, घर परिवार,

सब मिलता गया,मेहनत से हर बार,

खूबसूरत सी दुनिया मेरी,खूब कमाया नाम,

जहाँ माँ बाप की ना जगह थी, ना कोई काम,

दौलत, शोहरत के नशे मे कितना अकड़ रहा हूँ,

लगता है, शायद मै बढ़ रहा हूँ ।

 

लाचार होने लगा शरीर,

शिथिल पड़ने लगे इरादे,

मेरे अपने मुझे वृद्धाश्रम मे छोड़ कर भागे,

करनी का फल इसी धरती पर मिलता है,

पाप की जमीं पर पुण्य कहाँ खिलता है,

ज़िन्दगी मे काल देख,अब सिहर  रहा हूँ,

लगता है, शायद मै बढ़ रहा हूँ ।

 

रंजीता अशेष

Do visit my Facebook page:

https://www.facebook.com/Sushmaanjali-1168170113206168/

My book “Sushmaanjali…ek kaavya sangrah”available on amazon

http://www.amazon.in/dp/9384535605

Connect with me on instagram:

http://www.instagram.com/ranjeetaashesh

It’s award time

Hello all,

Today I want to thank Mehul Singla for nominating me for Cramm Award and Sunshine Bloggers Award.Mehul is fantastic writer who pour his heart out in his writing.Wonderful human being and a motivating friend.I m very happy to be connected with him.Do check his awesome posts and follow him

https://lifeinprogress290296.wordpress.com

THE CRAMM AWARD:

Rules:-

1.Include little bit about who created this        award and person who nominated you.

2.Share 3 things and 3 people that motivate    you to blog .

3.Share one thing you hope to do that will      improve the world.

4.Nominate 11 new bloggers for the award.

The cramm award was created by LIV,the owner of cramm.An awesome platform that is all about condensing each day’s news into one place.

Q 1 Things that motivate me to blog:

    a. Awesome material available

   b.maximum reach

   c.lot of growth in self

Q2 People that motivate me to blog

 I would like to mention few names who constantly comment and support me..

It’s obviously Mehul Singla,Ranjeeta nath ghai,Shilpa di,Ajay ji,Madhusudan ji,Trayee,Abhay,Rohit,Utkarsh,Sapna,kamal,Sushmita,Meenakshi,Akhila and Sumit.

Q3 One thing I hope to do that will improve the world

I want people to be peaceful and helpful to improve the world

Q4 For you,what is meaning of life

Life is beautiful,live it to the fullest.

SUNSHINE BLOGGERS AWARD

The Rules:

a.Thank the person who have nominated        you.Give the link of their blog.

b.Answer 11 questions sent by person.

c.Nominate 11 new bloggers to receive the   award.

d.List the rules and display the sunshine        blogger award logo on your post.

Q1..Do you believe in soulmate? 

Ans..Yes I believe in love and soulmate. 

Q2..Best friend or parents…choose one?

Ans..Parents,as they are next to God.

Q3..Any trait(s) of yours that you think you      should not have?

Ans..I trust anyone easily.

Q4..World war or word war,which one is            more destructive according to you and        why?

Ans..World war,as it takes away life.

Q5..Your cure for sadness?

Ans..I am solely responsible for my                        happiness…so I ,me,myself

Q6..Who/What do you love or hate the                most?

Ans..I love my family and I hate Politics.

Q7..Thing(s) you keep with yourself all the          time?

Ans..I keep my confidence and positivity              all the time.

Q8..loveless life or lifeless love?

Ans..lifeless love

Q9..Who’s your favourite in blogging                   world?

Ans..All my fellow bloggers have unique             and different style of writing.All are             my favourites.

Q10..Pizza or Cupcakes?

Ans..Pizza

Q11..Describe yourself in one word?

Ans..Lively

My Nominees are (randomly)

https://sapnaahirwar.wordpress.com

https://ajnabeeraja.wordpress.com

https://ashwaniraghav.wordpress.com

https://madhureo.wordpress.com 

https://ujjwalrealblog.wordpress.com
https://boundlessblessingsblog.com 

https://girijaarora.wordpress.com

https://sumitofficial.wordpress.com

https://beauteousdemeanor.wordpress.com

https://rohitnagblog.wordpress.com  

https://utkarshsharma26.wordpress.com 

माँ मुझको बहुत याद आती हो तुम 

#Maa

Reason behind my book “Sushmaanjali ”

कैसे तन्हा छोड़ गई तुम,

कैसे हमसे मुँह मोड़ गई तुम,

तुम्हारे बिना कोई पल ना बीता,

ऐसे कैसे इतनी दूर चली जाती हो तुम,

माँ मुझको बहुत याद आती हो तुम।

 

बचपन से लेकर आज तलक,

कोई दिन ना बीता पाएँ तेरी झलक,

तुम चुपचाप सुनती रहती मेरी हर बकवास,

किसी की जरूरत नही लगी मुझे,

जब तुम थी मेरे पास,

हर वो मेरी बात को कैसे सुन जाती हो तुम,

माँ मुझको बहुत याद आती हो तुम ।

 

तुम्हारे चेहरे का तेज मुझको बहुत भाता था,

तुम्हारे शांत स्वभाव से मन खिल सा जाता था,

ईश्वर पर आस्था रखना और खुद पर रखना विश्वास,

बोली मुझको हँसती रहना हरपल बेटा,कभी ना होना उदास

इतनी गहरी बात यूँ आसानी से कैसे कह जाती हो तुम,

माँ मुझको बहुत याद आती हो तुम ।

 

© रंजीता अशेष

Do visit my Facebook page: https://www.facebook.com/Sushmaanjali-1168170113206168/

My book ” Sushmaanjali. .Ek kaavya sangrah ” available on amazon

http://www.amazon.in/dp/9384535605

Connect with me on instagram

http://www.instagram.com/ranjeetaashesh

मै पत्नी एक फौजी की

रोज़ नयी कोई खबर छपे,

रोज़ नया सवाल चले,

देश मे फौज से जुड़ा,

देशभक्ति का घर घर मशाल जले।

 

मै एक पत्नी फौजी की,

नित नए आडम्बर देख रही,

दिल मे डर और घबराहट है,

फिर भी रोटियाँ सेक रही।

 

कैसे फौजी को बना दिया,

कफन और सितम की दास्तान,

कभी तो कुछ अच्छा लिख दो,

जिससे लबों पर आ जाए मुस्कान।

 

मै एक पत्नी फौजी की,

कितनी रातें तनाव मे काटी,

कभी बच्चों को सँभाला,

कभी उनकी तस्वीर से तन्हाई बाँटी।

 

केवल बलिदान के लिए नही जन्मे,

ये वीर माटी में,

समाचार पत्रों को बस इंतज़ार

रहता,इनके मरने का घाटी में।

 

एक आग्रह करती हुँ  सबसे,

हमको दया का पात्र न बनाएँ,

जीते हैं हम गर्व और शान से,

हमारे त्याग और बलिदान को यूँ ना भुनाए।

© रंजीता अशेष
Do visit my facebook page: https://www.facebook.com/Sushmaanjali-1168170113206168/

My book “Sushmaanjali. .Ek kaavya sangrah ” is available on amazon

http://www.amazon.in/dp/9384535605

Do connect on instagram

https:// http://www.instagram.com / ranjeetaashesh

अजनबी 

दरदरी पीसी दाल की तरह,

वो कितनी परतें खोल गया,

एक अजनबी अन्जाने मे ही,

कितनी गहरी बातें बोल गया।

 

कभी कभी जरूरत पड़ जाती है,

बोझिल आँखों मे भी शरारत भर जाती है,

मासूम सा खोया बचपन मेरा जैसे डोल गया,

वो अंजाने मे ही,कितनी गहरी बातें बोल गया।

 

रास्तों पर यूँ ही तन्हा सा मन लगता है,

कई बार बीते लम्हों को ये तरसता है,

अपनी मीठे अल्फ़ाज़ से,वो मिश्री जैसे घोल गया,

वो अंजाने मे ही,कितनी गहरी बातें बोल गया ।

रंजीता अशेष

Do visit my Facebook page: https://www.facebook.com/Sushmaanjali-1168170113206168/

My book ” Sushmaanjali. ..ek kaavya sangrah ” available on amazon

http://www.amazon.in/dp/9384535605

Connect with me on instagram

https://www.instagram.com/ranjeetaashesh

Follow my writings on http://www.yourquote.in/ranjeeta-ashesh-o0g/quotes/

Bodyshaming

Being positive makes you happy and confident.You are ready to face any challenge life throws…keep smiling folks😊
Do connect on instagram:

https://www.instagram.com/ranjeetaashesh

Do visit my Facebook page: https://www.facebook.com/Sushmaanjali-1168170113206168/

My book “Sushmaanjali..ek kaavya sangrah ” available on amazon 

http://www.amazon.in/dp/9384535605

Follow my writings on:

http://www.yourquote.in/ranjeeta-ashesh-o0g/quotes/